Νέο Renault Austral: Ο γύρος του κόσμου 75 φορές! Austral Confirmation Runs

Μετά το Megane E-Tech electric, το Austral είναι το δεύτερο μοντέλο της Renault που υποβάλλεται σε δοκιμές τύπου ‘διαδρομών επιβεβαίωσης’ (Austral Confirmation Runs).

Το μοντέλο στα Austral Confirmation Runs διάνυσε σχεδόν 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε κάθε τύπο δρόμο, πριν καν το επίσημο λανσάρισμά του. Στη θέση του οδηγού βρέθηκαν περίπου εκατό υπάλληλοι της εταιρείας, που ανέλαβαν να παίξουν το ρόλο του πελάτη, δοκιμάζοντας το αυτοκίνητο.

Στόχος των Austral Confirmation Runs ήταν να εντοπίσουν οποιαδήποτε πιθανή βελτίωση, ώστε να διασφαλιστεί ότι το Austral μπορεί να προσφέρει κορυφαία οδηγική ευχαρίστηση, ποιότητα και αξιοπιστία.

austral confirmation runs

Υπο την καθοδήγηση του Thierry Charvet, του επικεφαλής του Renault Group στο τμήμα Industrial and Quality, η Ποιότητα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας με την ονομασία Renaulution. Ως βάση του πλάνου για τη διασφάλιση της ποιότητας, η αξιοπιστία των νέων και υπό εξέλιξη μοντέλων αποτέλεσε αντικείμενο πολλών μελετών και οδήγησε σε βαθιές τομές στον τομέα των δοκιμών που πραγματοποιούνται στο δρόμο, πριν από κάθε λανσάρισμα. Έτσι καθιερώθηκε ένας νέος τύπος δοκιμής: Οι ‘διαδρομές επιβεβαίωσης’ (Confirmation Runs) που εφαρμόστηκαν και στο νέο Renault Austral (Austral Confirmation Runs).

austral confirmation runs

 

«Εξελίξαμε μια συμπληρωματική διαδικασία στις δοκιμές δρόμου οι οποίες πραγματοποιούνται στο Τεχνικό Κέντρο Aubevoye του Renault Grpup, κοντά στο Παρίσι, όπου διαθέτουμε τις απαραίτητες υποδομές. Αυτές οι δοκιμές εκτελούνται χρησιμοποιώντας έναν μικρό στόλο οχημάτων προ-παραγωγής και ανατίθενται σε ειδικούς πιλότους δοκιμών», εξηγεί ο Thierry Charvet. «Τώρα, ενισχύουμε τη διαδικασία δοκιμών. Οι ‘διαδρομές επιβεβαίωσης’ είναι ένας τρόπος για να μπούμε στη θέση των πελατών μας, με απώτερο στόχο να τους εξασφαλίσουμε μια ήρεμη και απροβλημάτιστη συμβίωση με το αυτοκίνητο.

Παραδίδουμε σε περισσότερους από εκατό υπαλλήλους του Renault Group ένα στόλο 160 οχημάτων, με σκοπό να πραγματοποιήσουμε εξαντλητικές δοκιμές σε κάθε τύπο δρόμου, σε πολλές χώρες. Η διαδικασία αυτή μας βοήθησε να εντοπίσουμε και να υιοθετήσουμε 350 περίπου βελτιώσεις, πριν το Renault Austral φτάσει στις αντιπροσωπείες και τους πελάτες μας».

 

CONFIRMATION RUNS: ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Με την ολοκλήρωση των ‘διαδρομών επιβεβαίωσης’, το Renault Austral διένυσε συνολικά, σχεδόν 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα στα Austral Confirmation Runs, σε κάθε τύπο δρόμο σε Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Ρουμανία. Δρόμοι στην πόλη, αυτοκινητόδρομοι, επαρχιακοί δρόμοι που διασχίζουν πεδιάδες και ανηφορικές ορεινές διαδρομές, υπό όλες τις καιρικές συνθήκες. Οι περισσότεροι από 100 υπάλληλοι της Renault που πραγματοποίησαν τις δοκιμές έκαναν αναφορά για κάθε σημείο του αυτοκινήτου που έκριναν ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί, μέσω μίας εφαρμογής που είχαν εγκαταστήσει στο smartphone τους.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή βοήθησε τους μηχανικούς και τους ειδικούς της μάρκας να συλλέξουν και να αναλύσουν τα δεδομένα, σε πραγματικό σχεδόν χρόνο. Με την ολοκλήρωση αυτών των τόσο εξαντλητικών δοκιμών, η Renault μπόρεσε να εντοπίσει κάθε πιθανό πρόβλημα του Austral πολύ πριν αυτό παραδοθεί σε κάποιο πελάτη, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη ποιότητα, αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο για όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου.

austral confirmation runs

Μετά τα Megane E-Tech electric και Austral, όλα τα μελλοντικά μοντέλα Renault θα υποβάλλονται σε δοκιμές τύπου ‘confirmation runs’, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία ανθρώπων όπως ο Alvaro Rodriguez Sastre, υπάλληλος του Renault Group στην Ισπανία, δοκιμαστής και οδηγός αγώνων.

 

«Διανύω από 1.000 έως 1.500χλμ. κάθε εβδομάδα, ανάλογα την περίοδο», λέει ο Alvaro. «Μια από τις διαδρομές που χρησιμοποιούμε συχνά για τις δοκιμές μας στις ‘διαδρομές επιβεβαίωσης’, είναι αυτή μεταξύ Μαδρίτης και Valladolid, μέσω Navacerrada, Segovia και Sepulveda.

Η διαδρομή αυτή χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία δρόμων, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε κάθε πτυχή του αυτοκινήτου που δοκιμάζουμε: το χειρισμό του, την ικανότητα επιτάχυνσης, το επίπεδο άνεσης και την ακουστική του. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν μαθαίνω ότι οι πελάτες μας απολαμβάνουν να οδηγούν το νέο Austral!».

Θέλετε να γνωρίσετε από κοντά το Renault Austral; Σας περιμένουμε σε ένα από τα καταστήματα Automotivo σε Χαλάνδρι & Γέρακα. Επικοινωνήστε μαζί μας στην παρακάτω φόρμα: