Στο κατώφλι της Renault ο Luca de Meo

Ο επικεφαλής της Seat του Ομίλου Volkswagen, Luca de Meo, παραιτηθηκε απο την θέση του.

Ο De Meo θα αντικατασταθεί από τον επικεφαλής χρηματοδότησης της Ισπανικής μάρκας, Carsten Isensee, δήλωσε ο Seat σε δήλωση την Τρίτη.

Ο De Meo θα παραμείνει προς το παρόν στο VW Group, δήλωσε η Seat.

Σε ξεχωριστή δήλωση, η VW Group δήλωσε ότι ο De Meo άφησε τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της Seat, κατόπιν αίτησής του και με κοινή συμφωνία.

Η παραίτησή του έρχεται στο επίκεντρο των εκθέσεων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες ο de Meo θα αναλάβει χρέη CEO της Renault.

Η Renault δήλωσε ότι καταρτίζει έναν κατάλογο υποψηφίων για να αντικαταστήσει τον Thierry Bollore, ο οποίος απολύθηκε στα μέσα Οκτωβρίου 2019. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία διευθύνεται επί του παρόντος από την επικεφαλής οικονομικών Clotilde Delbos σε προσωρινή βάση.

Ο De Meo είναι υποψήφιος για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Renault, αλλά μια αυστηρή ρήτρα μη ανταγωνισμού στη σύμβασή του αποδεικνύεται ότι αποτελεί εμπόδιο στις συζητήσεις για μια μετακίνηση στο Παρίσι, είπε μια πηγή κοντά στο θέμα στο Reuters.

“Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για το πόσο καιρό θα ήταν μια πιθανή περίοδος αναμονής”, ανέφερε άλλη πηγή, σχολιάζοντας πόσο καιρό θα έπρεπε να καθυστερήσει ο De Meo την μετακκίνηση του στη Renault, δεδομένης της στενής γνώσης της στρατηγικής του VW Group.

Ο De Meo, ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος της Seat το 2015, δεν μπορούσε να προσεγγιστεί για σχόλια.

Ο De Meo, Ιταλό στέλεχος, ξεκίνησε την καριέρα του στη Renault πριν δουλέψει για την Toyota και τη Fiat.

Η Renault αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η κίνηση του De Meo έρχεται καθώς η Renault προσπαθεί να επιλύσει την αναταραχή της διαχείρισης που πυροδότησε η σύλληψη του πρώην συμμαχικού προέδρου της Renault-Nissan Carlos Ghosn στην Ιαπωνία πριν από ένα χρόνο σχετικά με τις κατηγορίες περί οικονομικών παραπτωμάτων που αρνείται.

Ο Ghosn έφυγε από την Ιαπωνία την προηγούμενη εβδομάδα για τον Λίβανο και δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.