Renault 4L

4L: Η Renault γιορτάζει τα 60α γενέθλια ενός θρύλου

Η Automotivo γιορτάζει τα γενέθλια του θρυλικού μοντέλου Renault 4L, με περισσότερες από 8 εκ. πωλήσεις. Το εμβληματικό αυτοκίνητο που έχει συνδεθεί με ποικίλες πτυχές της pop κουλτούρας, θα τιμηθεί με διάφορες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021.

Renault 4L
Για αυτή την 60ή επέτειο του μοντέλου, έχει δημιουργηθεί ένα επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων, οι οποίες απλώνονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάνοντας εκτενή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, την 4η και τη 14η μέρα κάθε επερχόμενου μήνα της χρονιάς που διανύουμε, τα κοινωνικά δίκτυα θα πλημμυρίζουν με περιεχόμενο σχετικό με το μοντέλο, φτιαγμένο από τους λάτρεις του Renault 4L, και απευθυνόμενο σε αυτούς.

Περιεχόμενο το οποίο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις από συλλέκτες και διασημότητες. Όλη αυτή η δραστηριότητα έχει ως στόχο να μας ταξιδέψει πίσω στην ιστορία ενός αυτοκινήτου που έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην εποχή του.

Ως ένα αυτοκίνητο – έμβλημα της pop κουλτούρας, αυτό το ιστορικό μοντέλο, αποτελεί εξίσου ένα αυτοκίνητο του σήμερα και, γιατί όχι, ένα αυτοκίνητο για το αύριο.

Φεβρουάριος: Με αφορμή αυτή την επέτειο, η Renault συνεργάστηκε με τον graphic designer και illustrator Greg, τον κορυφαίο καλλιτέχνη στο χώρο του sport illustration. Ο Greg έχει δημιουργήσει περισσότερα από δώδεκα μοντέλα 4L αποκλειστικής σχεδίασης, σε περιβάλλοντα που είναι αντιπροσωπευτικά των διαφορετικών εποχών κατά τις οποίες μεσουρανούσε το μικρό Renault. Όλα αυτά τα σχέδια θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια του έτους.

Επίσης, αυτή η επέτειος θα αποτελέσει και την ευκαιρία για να αναδειχτεί το πάθος και η στενή σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ των οδηγών και του 4L, αλλά και για να δουν το φως της δημοσιότητας πολλές όμορφες ιστορίες που έχουν εκτυλιχτεί πίσω από το τιμόνι αυτού του γοητευτικού αυτοκινήτου.

Στη βιτρίνα του L’Atelier Renault, του πιο κεντρικού εμπορικού καταστήματος της Renault, στη Λεωφόρο των Ιλισίων Πεδίων στο Παρίσι, εκτέθηκε η έκδοση «Parisienne» του Renault 4L, ξεκινώντας από τις 14 Φεβρουαρίου.

Μάρτιος: To τμήμα Renault Classic, που είναι υπεύθυνο για τη διαφύλαξη της παράδοσης της Renault, παρουσίασε 30 μοντέλα Renault 4. Ανάμεσά τους βρίσκονται 12 εμβληματικές εκδόσεις του μοντέλου, σε ένα σκηνικό ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση.

Απρίλιος: Καθώς το Renault 4L είναι απολύτως διαχρονικό και κλασσικό, ήταν και συνεχίζει να είναι ένα μαγικό στοιχείο των παιδικών παιχνιδιών… Οι influencers αποτύπωσαν τη δική τους εκδοχή του αυτοκινήτου μέσα από ταινίες μικρού μήκους, με την τεχνική του Stop-Motion. Για τη υλοποίηση αυτών των ταινιών χρησιμοποιήθηκε η εξέχουσα συλλογή από μινιατούρες Renault.

Μάιος: Μια ολόκληρη συλλογή από διάφορα αντικείμενα σχετιζόμενα με το 4L, ειδικά επιλεγμένα και σχεδιασμένα για τον εορτασμό της 60ης επετείου του μοντέλου, θα είναι διαθέσιμα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του L’Atelier Renault, καθώς και μέσα στο κατάστημα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Μαΐου, η Renault θα παρουσιάσει και μια σειρά από videos που αποκαλύπτουν τα μυστικά του 4L. Αυτά θα αποτελέσουν και μια ευκαιρία να συλλεχθούν μαρτυρίες από όλους όσοι μεγάλωσαν με το 4L, τόσο από συλλέκτες, όσο και από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην δημιουργία της ιστορίας αυτού του αυτοκινήτου, μέσα στην ίδια τη Renault.

Ιούλιος: Ως ένας πραγματικός θρύλος του σινεμά, που έγινε διάσημος από τις αμέτρητες εμφανίσεις του στη μεγάλη οθόνη, το Renault 4L θα κάνει την εμφάνισή του στο κόκκινο χαλί του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Παράλληλα, θα πραγματοποιείται και η έκθεση  «pop icon» στο L’Atelier Renault.

Σεπτέμβριος: H υπηρεσία car-sharing Zity, θα καλωσορίσει το Renault 4L στο πλαίσιο μιας συνάντησης με ηλεκτρική… ατμόσφαιρα.

Νοέμβριος: Το Renault 4L Van, που υπήρξε πιστός σύντροφος των οδηγών, στις όμορφες αλλά και τις δύσκολες μετακινήσεις τους, μας επιφυλάσσει μερικές ακόμα εκπλήξεις πριν την ολοκλήρωση του έτους εορτασμών.

Η Automotivo, η πρώτη σε πωλήσεις αντιπροσωπία Renault στην Ελλάδα για το 2020, στηρίζει τους εορτασμούς της Renault για το διαχρονικό αυτοκίνητο-σύμβολο της άποψης και της καλαισθησίας, Renault 4L.  Έχοντας και οι ίδιοι 30 και πλέον χρόνια εμπειρίας στο χώρο του αυτοκινήτου γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει τεχνολογία, αλλά και αισθητική, που αντέχει στο χρόνο. Γεγονός που αποδεικνύεται από την προτίμηση που μας δείχνουν οι Έλληνες οδηγοί καθ΄ όλη τη διάρκεια της παρουσίας μας στο χώρο του αυτοκινήτου.

Έλα και εσύ σε μια από τις καθετοποιημένες εγκαταστάσεις της Automotivo σε Χαλάνδρι και Γέρακα και διάλεξε ένα από τα πακέτα συντήρησης Total Care και Total Care + και δώσε στο Renault ή το Dacia σου τη φροντίδα που του αξίζει.

Automotivo, 30 Χρόνια Σχέση Εμπιστοσύνης!